dier_spechtopener

Filosofie

OrangeOlive kiest zo veel mogelijk voor Puur en Eerlijke producten, producten die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en milieu. Dit gebeurt weloverwogen en daarmee dus verantwoord. Duurzame producten zijn geproduceerd op een wijze dat er rekening gehouden wordt met de balans tussen people, planet en profit.  

OrangeOlive let op de volgende punten:

Biologisch
Biologisch staat voor alle producten die zijn geproduceerd met respect voor het behoud van natuur, milieu en biodiversiteit en zijn voorzien van een biologisch keurmerk.

Eerlijke handel
Eerlijke handel staat voor handel waarbij de grondstoffen oorspronkelijk uit niet-EU lidstaten afkomstig zijn. Eerlijke handel draagt bij aan duurzame ontwikkeling en rechten van producenten en arbeiders, voornamelijk in ontwikkelingslanden.

Duurzaam
Durzaamheid kent twee stromingen, dierwelzijn en duurzame productieprocessen. De duurzame waarden die daarbij voor ons centraal staan zijn dierenwelzijn, energiebeheer en milieubehoud.

Streekproduct
Streekproducten waarbij een product afkomstig is uit een bepaalde streek in Nederland. Herkomst en smaak zijn waarden die wij hierbij voorop stellen.