dier_kankippen

Puur Smaak Diners 'Hollandse Glorie'

Djoeke Delnooz (Orange Olive) en Jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen nemen u mee terug in de tijd van de Gouden Eeuw. Hollands glorie op haar hoogtepunt, wordt vertaald naar het hedendaagse.

Genieten van tongstrelende lekkernijen aan lange tafels in de buitenlucht. Glimmend gepoetst zilver en fonkelende glazen wijn, tegen het decor van een sprookjesachtig verlichte achttiende-eeuws Rococo buitenhuis. Hollandse chefkoks en hun sommeliers laten zich inspireren door deze uitzonderlijke locatie. Zij bereiden met puur Hollandse ingrediënten hun culinaire specialiteit.

orangeolive_PSD_KAAS04_groot

Texels Lam van Jef Schuur  

Puur Smaak Diners verwelkomt Chef-kok Jef Schuur van
‘Bij Jef’ op Texel. Niet geboren maar wel getogen Texelaar is Jef dito eigenzinnig. Dat levert een eigen ‘eiland’ signatuur van koken op, buiten de invloeden van de buitenwereld, waarin de ingrediënten in hun waarde worden gelaten. Van Jef krijg je ‘echt’ eten. Smaaksensaties zoekt Jef vooral in contrasten van temperatuur of textuur.

Jef’s partner is sommelier, Nadine Mögling - in 2011 uitgeroepen tot wijn-spijs-specialist, en enige vrouw tot op heden die deze titel draagt - zal op deze bijzondere avond ook haar talenten delen. Tijdens het Puur Smaak Diner brengt Jef zijn eiland naar de buitenplaats en zal hij een passievol menu voor u bereiden waarbij het oer-Hollandse, volgens Jef ‘moeder van alle lammeren’, het Texels lam, de toon zal zetten.

orangeolive_PSD_LAM01_groot
orangeolive_PSD_LAM02_groot
orangeolive_PSD_LAM03_groot

Hollandse Kazen van Jan Klercq  

Puur Smaak Diners verwelkomt Chef-kok Jan Klercq van
‘t Diekhuus’, tevens ambassadeur van ‘No Waste’ en lid van de Club ‘Greencook’. Jan was een van de eerste chefs in Nederland die geen menukaart gebruikt, kookt uit eigen tuin, en met zo lokaal mogelijke producten. Zijn motto: “s’ochtends geoogst, s’avonds gegeten”. Jan wil zijn gasten graag een genoeglijk en onvergetelijk moment bezorgen waar ze verwend worden en het beste van het beste kunnen proeven. Ooit beschreven als ‘landelijke luxe met kwajongens streken’, kunnen wij niet wachten om Jan’s gerechten te proeven.

Tijdens het Puur Smaak Diner zal hij namelijk zijn passie voor Nederlandse ambachtelijke boerenkaas, tentoon stellen. Met allerlei nieuwe technieken zal Jan onze Hollandse kazen in alle gerechten verwerken. Zo zal hij onder andere de bijzondere Oldeterwerolde kaas gebruiken van de bij hem nabijgelegen Boerderij de Wolf, specifiek van eigen geiten, die naarmate de kaas ouder wordt steeds meer de pit krijgt van Parmezaanse kaas. Met Jan’s verrassende combinaties, zult u onder het genot van ons wereldbefaamd Hollands Glorie product, de waan van de dag vergeten!

orangeolive_PSD_KAAS01_groot
orangeolive_PSD_KAAS02_groot
orangeolive_PSD_KAAS03_groot

Oosterschelde Schaal- en Schelpdieren van Edwin Vinke  

Puur Smaak Diners verwelkomt Chef-kok Edwin Vinke van de 'Krommewatergang'. Edwin wandelde als klein jongetje dagelijks op het strand op zoek naar kokkels, kreukels en scheermesjes, en maakte van deze hobby zijn passie. “Koken moet je leuk vinden”, aldus Edwin, “alleen dan is er sprake van echte passie”. Intuïtief en geconcentreerd gaat hij aan de slag met de ingrediënten. Zo ontstaan nieuwe gerechten; niet gekunsteld, maar met eerlijke, verse producten, het liefst rechtstreeks van het land en uit de zee; een harmonie van zuivere smaken.
Edwin gebruikt bijna geen zout – zijn gerechten worden gekookt in zeewater in plaats van water, waarmee hij 80-90% van het gewoonlijk gebruikte zout vervangt. Geïnspireerd door het uniek stukje water van de Oosterschelde, bereid Edwin voor het Puur Smaak Diner een zilt menu met schaal en schelpdieren.

orangeolive_PSD_VIS01_groot
orangeolive_PSD_VIS02_XL
orangeolive_PSD_VIS03_XL
orangeolive_PSD_VIS04_groot